40 dagars returrätt
Endast hos oss!
FRAKT UTAN KOSTNAD!
Fri frakt från 499 kr

FILTRUJ PRODUKTY

Akvarier

I vårt sortiment hittar du all utrustning du behöver för att sätta upp ett akvarium,
från tankar med en kapacitet på några liter till över 200 liter. Du hittar också filter, värmare, luftare och belysning. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter som akvariebottnar, lock med belysning, akvarieskåp, specialrötter och dekorationer. Vi har färdiga Tetra- och Aquael-set - Aluminium Decor, Glossy, Leddy-Pap, Nano Reef, Hexa, Pearl High, Classic och Classic Betta Bowl, Betta Bubble och Cascade Globe Balls. Vi har också ett akvarium för räkor som ett räk-set, samt ett Mini räkakvarium.





Hur kan du hitta dig själv i ett så stort antal produkter? Vad köper man som tillbehör till fiskar?


Vad bör finnas i akvariet?


- Akvarium
- Filter
- Värmare
- Lock med belysning
- Termometer
- Nät för att fånga fisk
- Rengöringsmedel
- Förberedelse för att ta bort slam från botten
- Akvariebakgrund (tillval)
- Substrat
- Växter

Enbart fisken bör köpas först 8-10 dagar efter att akvariet har ställts in. Detta bör inte göras tidigare eftersom förhållandena kan vara mycket skadliga för dem.




Hur man väljer ett akvarium


Ett 25-liters akvarium är tillräckligt för en nybörjare, men kom ihåg att denna kapacitet är lämplig för 5-6 fiskar. För 7 cm långa fiskar bör du räkna med 5 liter vatten. Så om du vill köpa 20 sådana fiskar bör akvariet ha en kapacitet på cirka 100 liter.
När vi väl har bestämt oss för ett akvarium ska det vara i drift i 8-10 dagar, och sedan kan vi släppa in fiskarna. Påsen med fiskarna ska hakas fast i locket och temperaturen mellan akvariet och påsen ska gradvis utjämnas så att fiskarna inte drabbas av en termisk chock.
Först när temperaturen har stabiliserats kan fiskarna släppas ut i akvariet.




Var ska akvariet placeras?


Den mest optimala platsen är ett mörkt hörn av rummet med ett minimum av solljus. Du bör inte placera akvariet på en fönsterbräda eller direkt ovanför värmaren, eftersom det kommer att angripas av alger på nolltid.




Välja växter till akvariet


Växter omvandlar koldioxid till syre, som fiskarna behöver för att andas. Det bör därför finnas en hel del växter i akvariet. Bortsett från den praktiska dimensionen kommer de också att göra en fin dekoration av vårt akvarium. Kom dock ihåg att du måste matcha dem till fiskarterna och köpa algätare som gör sig av med algerna.




Vad du bör tänka på när du väljer fisk till akvariet


Varje art har olika krav när det gäller temperatur, ljus, syre, växter och vattnets surhetsgrad. Därför bör du inte hålla fiskar med olika krav eller fientliga arter i samma akvarium - i det här fallet kommer aveln att misslyckas mycket snabbt.




Vilka fiskarter är idealiska för nybörjare?


- Marmorerad pansarmal blir upp till 7 cm lång och är en mycket robust art.
- Kardinalfisk, en mindre fisk, blir upp till 4 cm och känner sig hemma i stim, kan också komma bra överens med många andra arter.
- Siamesisk kampfisk - sötvattensfisk, idealisk för nybörjare, mycket långlivad art.
- Zebrafisk - en annan fisk som trivs mycket bra i stim, är mycket sällskaplig och äter det mesta av maten.
- Kilefläckig danios - trivs bra i små grupper, upp till 10 individer, blir 4,5 cm lång.